Udvekslingsprojekt i Spanien

Udvekslingsprojekt

Formålet med projektet var at besøge og etablere kontakt til det spanske ”Bomberos en Acción”, som er en NGO med en udrykningsenhed, der består af specialuddannede brand- og redningsfolk. Disse kan rekvireres ved ulykker og katastrofer i hele verden.

Formålet var også at hente erfaringer og oplysninger om deres organisation samt struktur, opgaver og finansiering.

Projektbeskrivelse

Målet var at opsøge informationer, muligheder og erfaringer til hjælp for at danne en tilsvarende enhed i Danmark, enten selvstændigt som hos ”Bomberos en Acción” og/eller i Falckregi eller som en del af en anden organisation.

Det var endvidere hensigten at opnå tilstrækkelig kendskab til organisationen med henblik på et udvidet samarbejde på sigt.

Samarbejdet blev en realitet efter første besøg, hvor RAV blev inviteret til en øvelse i Spanien, hvor Protección Civil og Bomberos en Acción var arrangører. RAV hentede god erfaring ved denne 2. tur, ikke specielt fagligt men organisatorisk og logistisk.

Vores samlede konklusion efter disse besøg er, at ”Bomberos en Acción” (BEA) har en levedygtig organisation, der både er aktiv, professionel, udadvendt og respekteret. Samt at Redder Af Verden har en vigtig funktion at udfylde ved indsættelser i katastrofer eller projekter.

Dokumenter

Læs eller download dokumenter relateret til projektet.